Meteorittnedslag i Korsveien!
Det var da Anne Margrethe Thomassen og sønnen Rune kom til hytta igår på søndag 11. mars at de oppdaget hva som hadde skjedd. Og i dag har det vært fullt medieoppbud rundt den røde hytta, med besøk av både astrofysikerkjendis Knut Jørgen Røed Ødegaard og kona hans Anne Mette Sannes (bildet t.h.)
(tekst og foto: Inge Haugane) En halv kilo tung meteoritt fra astroidebeltet mellom Mars og Jupiter braste i omlag 350 km/t gjennom taket hos familien Thomassen i Korsveien 19. Steinen har truffet ytterst på takkanten, over terassen. Den har delt seg i to, den største halvdelen ble liggende fast i takpappen, mens den minst delen har gått gjennom treverket, landet på treplattingen og rullet en meter ut til siden. På spørsmål fra Nrk Østlandssendingen om hun tror det kan være flere steiner å finne inne på det store kolonihageområdet, svarer hun: - Ja, jeg håper da det! |
SIRKUS OG VAFLER
Anne Margrethe innrømmer at det er blitt mer oppstuss enn hun hadde trodd, der hun går fra det ene intervjuet til det andre. På plenen og rundt hytteveggene står folk med kameraer, lydopptakere, skriveblokker. Her er VG, TV2, Nrk, Østlandssendingen. Hun er jo ikke noen ungdom lenger, så hun legger ikke skjul på at selv om dette er artig så er det litt slitsomt også. Men hun ler godt da en kolonihagekollega sier til henne at hun får begynne å ta 10 kroner i inngangspenger for å få se på steinen og selge vafler i samme slengen.
ALLEMANNSEIE
Knut Jørgen Røed Ødegaard forteller at det fort kan dukke opp interessenter særlig fra utlandet som kan være villige til å legge en del penger på bordt for å få med seg steinene i kofferten hjem. Selv om yngstesønnen til Anne Margrethe, Johnny, sier at selv om de har fått vite at steinene formelt tilhører familien og slik sett kan disponeres som de vil, ønsker de nok i utgangspunktet at steinene skal komme allmenheten til gode.
- Vi kommer til å ha dem hjemme inntil videre, så skal de etterhvert ned på geologisk institutt for nærmere undersøkelser. Etter det så får vi se hva det blir til, sier han.
Blant annet nevner han at det kanskje kunne vært fint å invitere klassene til barna dit for en titt.
Og heldigvis er jo ikke skaden på taket prekær, det er hull, men ikke inn i selve hytta. Røed Ødegaard kan i den forbindelse lett humoristisk fortelle at reparasjonen av en slik skade garantert går på forsikringen.
- Noe mer uforutsett som man ikke kan gardere seg mot enn dette skal man lete lenge etter, sier han.
Oppdatering, juni 2014: Her er saken innlemmet i en fersk bok: