KolonihageHonning
Rodeløkkens Kolonihager har bikuber utplassert, og hvert år blir det laget egen honning, med masse smak av kolonihagens blomster gjennom sesongen.
Glass med årets og fjorårets honning er til salgs for 50,- eller 100,- kroner hver mandag på Åpen Topp mellom kl. 18 og 19. Passer det ikke å komme innom da, ta kontakt med Inge Haugane på epost: ingehaugane@gmail.com |
Mer om bier i byen:
|
Trippel nytte
Etter at det over noen år var blitt fokus på det kraftige fallet i bi-bestanden verden over, også i Norge, ble det i 2011 bestemt at Rodeløkkens Kolonihager skulle anskaffe noen bikuber. Det ville dessuten gi våre blomster og vekster en boost i pollnerings-øyemed, samt gi oss noen krukker deilig honning.
Først ute var Jan Svenne som via sin svigerfar utplasserte Krainerbier som fikk meske seg fra hagens godbiter. Det var hans nevø Dennis som skulle ha dette som hobby, og det ble en bra sesong, med god avling. Våren 2012 hadde Dennis fått andre interesser og vi fikk hyret inn den ferske bi-entusiasten Ole Teigen som fikk utplassert kuber med Buckfastbier. Dette er en godlynt gjeng, og jevnt over er det omlag 20.000 arbeidere som er i sving for å hjelpe til med pollineringen. |

Buckfastbiene har navnet sitt fra Buckfast Abbey, et engelsk kloster hvor munken Broder Adam brukte hele sitt liv på å utvikle rasen. Med de stedegne brune bier og italienerbier som utgangspunkt krysset Broder Adam inn svært mange ulike biraser fra hele verden med det mål å fremskaffe bier med ønskede egenskaper. Dette arbeidet er nå overtatt av entusiaster. De er snille og utmerker seg med ekstremt lav svermetrang, noe som verdsettes høyt både blant hobby- og yrkesbirøktere. Ole Teigen har kreativt nok også klart å få innpass i Botanisk hage hvor han nå til å begynne med har én kube.
Hva med litt enkel innføring om bier?
http://bikurs.net/tema/bisamfunnet.htm
Og skulle du få lyst til å ta et semesteremne i Buckfastbiehistorie, kan jo følgende side være en grei start:
http://www.buckfastbier.no/rammer/buc..htm
Hva med litt enkel innføring om bier?
http://bikurs.net/tema/bisamfunnet.htm
Og skulle du få lyst til å ta et semesteremne i Buckfastbiehistorie, kan jo følgende side være en grei start:
http://www.buckfastbier.no/rammer/buc..htm