Denne paien er så god sammen med jordbær og vaniljeis, at det er vanskelig å finne ord som beskriver smaksopplevelsen. Den er også veldig enkel og rask å lage. Oppskriften er til seks personer.
Rabarbra kuttet i biter er kjekt å ha i fryseren.
700-800 g ferdig renset rabarbra
1 dl rårørsukker
3 ss hvetemel
Stilkene deles på langs, og kuttes i biter. Ingrediensene over blandes godt, og legges i smurt ildfast form.
Smuldredeig
2 dl hvetemel
1 dl rårørsukker
1 ts kanel
125 g usaltet smør (det går like bra med f.eks bremykt)
1 dl hakkede valnøtter
Bland alt det tørre, og smuldre inn smøret med fingrene. Fordel deigen over rabarbraen, og stek den på midterste rille i ovnen. Den bør stå ca. 40 minutter på 200 grader. La formen stå i ovnen til det bobler langs kantene, og paideigen er sprø og gyllen.
Rabarbra kuttet i biter er kjekt å ha i fryseren.
700-800 g ferdig renset rabarbra
1 dl rårørsukker
3 ss hvetemel
Stilkene deles på langs, og kuttes i biter. Ingrediensene over blandes godt, og legges i smurt ildfast form.
Smuldredeig
2 dl hvetemel
1 dl rårørsukker
1 ts kanel
125 g usaltet smør (det går like bra med f.eks bremykt)
1 dl hakkede valnøtter
Bland alt det tørre, og smuldre inn smøret med fingrene. Fordel deigen over rabarbraen, og stek den på midterste rille i ovnen. Den bør stå ca. 40 minutter på 200 grader. La formen stå i ovnen til det bobler langs kantene, og paideigen er sprø og gyllen.